TREND REPORT | SUMMER STREET STYLE

#2 SABBATÅR | JEG TAGER PÅ HØJSKOLE

everygirlboss-com-625631-unsplash

 Jeg har formentlig nævnt det i nogle tidligere indlæg – men jeg har valgt at starte på højskole! Hvis du ikke helt ved, hvad en højskole er, så kan det bedst sammenlignes med en efterskole. Dog skiller højskolen sig ud ved, at man skal være fyldt 18 år og dermed, styrer du selv dine valg af fag. Der er mange former for højskoler, og der findes endda nogen hvor hele opholdet er i udlandet. Eller hvis du har specifikke som f.eks. kunst, fotografi, sprog osv., kan du vælge en højskole, som specialiserer sig i det. Med de forskellige fag bliver der afsat langt længere tid til at nørde og udvikling af forskellige projekter i et omfang, jeg aldrig har oplevet i folkeskolen eller gymnasiet. Jeg er virkelig fortaler for efterskole og højskole, da det kun kan være med til at modne og berige dig på alle mulige leder og kanter, man aldrig kunnet havde forestillet sig.

Så længe jeg kan huske, har jeg været interesseret i journalistik, skrivning, kreativitet m.m. Og derfor vil jeg rigtig gerne dykke ned i faget journalistik. Faget har interesseret mig i mange år, og jeg har en abnorm lyst til at udforske det. Hvis man skal læse journalistik som en uddannelse, kræver det, at man tager en optagelsesprøve. Men inden jeg bare ville søge ind og håbe på, at jeg klarede prøverne, vil jeg gerne lære både faget og mig selv bedre. Hvilket en højskole er oplagt til! Jeg har før oplevet at bo på en skole, da jeg i 9. Klasse tog springet og startede på en efterskole. Det var den bedste oplevelse!

Men hvordan fik jeg idéen om, at jeg vil på højskole? 

Idéen blev egentlig skabt på baggrund af en anden, men i virkeligheden skal æren nok gå til en helt bestemt person, som har arbejdet på mit gymnasium. Hun har arbejdet i den administrative del på skolen, og hendes uddannelse var journalistiskudannelsen. Og siden at jeg altid har været ret interesseret i det felt, spurgte jeg selvfølgelig indtil, hvordan hun selv var kommet ind. Hvortil, hun svarede, at det at tage på højskole, var den største faktor i, at hun kom ind ikke bare ét sted men hele to. Ikke nok med, at hun kom ind på drømmeuddannelsen, så fik hun nogle oplevelser, hun aldrig vil glemme. Så på baggrund af den fantastiske kvinde og mit nysgerrige sind, begyndte jeg at udforske muligheden.

Hvordan fandt du frem til din højskole?

Da jeg sidste sommer begyndte, at blive varm på idéen om at tage på højskole, startede jeg selvfølgelig min søgning. Din bedste ven er Google, hvis du ikke har nogen i din omgangskreds, der selv kender til forskellige højskoler. Da jeg så googlede, fandt jeg frem til siden: http://www.hojskolerne.dk. En hjemmeside der kan hjælpe dig med at få et overblik over højskolerne via af en simpel søgning. Du skal blot indtaste et fag, du kan se dig selv studere som hovedfag. Udover valg af fag, kan du også vælge imellem et langt eller kort ophold. Længden kan variere, så det skal der også tages stilling til. Men præcis den hjemmeside gjorde, at jeg læste om de forskellige højskoler, og hvordan de hver især underviste i faget. Det er der, du skal spørge dig selv: ”Hvad ønsker jeg mig undervisningsmæssigt?”. Højskolerne underviser meget forskelligt så læs nøje, så du kan spore dig ind på den, DU vil på.

Efter jeg begyndte at kunne spore mig ind på et par stykker, skrev jeg mig op på deres brochere, så jeg kunne læse nærmere om skolerne. Alle de højskoler jeg undersøgte sendte dem kvit og frit, og det var ganske uforpligtende. Med den søgning endte jeg med at stå mellem to skoler: Krogerup og Vallekilde. Begge højskoler har gode ry, er seriøse i deres undervisning, har gode lærere ansatte og mange andre kvaliteter. For mig endte valget på Krogerup Højskole, da de især har nogle valgfag som radio og skriveværksted, som jeg rigtig gerne vil tilmelde mig. På nogle måder minder skolerne om hinanden, og derfor var det til at starte med svært at finde ud af hvilken, der sagde mig mest. Men det der så kom til at afgøre det, var studieturen. Studieturen på Krogerup indebærer en roadtrip til Californien, hvor man skal besøge Colleges og store nyheds- og tv-stationer. Jeg har valgt allerede at starte her til august, så jeg vil have en helt normal længde sommerferie, som jeg har haft siden, jeg startede i 0. Klasse. Men hvad skal jeg så bagefter højskole? Det er det helt store spørgsmål – men det må I få i et andet indlæg! 😉

Hvis du vil læse lidt om min sidste tid i 3.g og mine tanker derom, kan du læse første indlæg i den nye føljeton her.

Det var alt for dette indlæg,

I må alle have en dejlig fredag aften!

See ya’

amalie

2 kommentarer

 • Emma

  Åhh du kommer til at elske det!! Jeg gik selv på Krogerup sidste år og det var SÅÅ fedt!!
  Du skal virkelig glæde dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie Friis Heinrich

   Ej, hvor fedt – det gør jeg bestemt også! Kan ikke vente!! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TREND REPORT | SUMMER STREET STYLE