OUTFIT | 💙

(SELV)KÆRLIGHED

1

Billede fra pinterest.

Selvkærlighed. Selv-kærlighed. Betydningen af ordet forklares af sig selv. Det handler om kærlighed til sig selv. En egenskab alle kan have svært ved. Bestemt ikke en følelse mange er i stand til – følelsen kan komme og gå, som den vil. Selvkærlighed kan opleves på forskellige planer. Hvorvidt, om man tænker, at det er selvkærlighed mod sin egen fysiske krop, eller om det er det indre, man plejer og giver kærlighed er lige meget. Det ene udelukker dog ikke det andet. For at vi kan fungere som hele, sunde og raske mennesker, er en portion af begge dele i ny og næ (og gerne ofte) nødvendigt.

For mig personligt har jeg altid elsket mit eget selskab, og dermed ikke haft det store behov for at være social. Så da jeg var yngre i start teenageårene, ty jeg meget til skrivning eller læsning, som var mit pusterum, hvor jeg kunne fantasere og kreere. Hvis jeg var ked af det eller i knap så godt humør, så havde jeg en anden verden at forsvinde væk i. Jeg har altid været fascineret af litteraturens verden, og derfor når jeg skrev eller læste, var det for mig; selvkærlighed. For det var noget godt for mig, som gjorde mig glad. Min pointe er, at DU skal huske dig selv. Vi har alle for meget at se til evigt og altid, og derfor skal vi alle lære at sige fra: ”Nej, det passer ikke så godt i dag” eller: ”Det har jeg faktisk ikke lyst til”, for det er vigtigt at vide, når man har brug for en pause. For DU må gerne tænke på dig selv. Det er ikke forbudt eller narcissistisk. Nej, det handler faktisk kun om, at du passer på dig selv.

Både mentalt og fysisk kan det være svært at blive tilfreds eller give sig selv den kærlighed, man i virkeligheden har behov for – og hvis præcis dette er tilfældet for dig, kan jeg fortælle, at præcis sådan har jeg haft det. Ja, jeg skrev ’haft’ som i datid. For utilfredsheden vil altid være der, indtil man når til det punkt, hvor man affinder sig med det, der ikke kan ændres på. Du er den, du er – og det vil der ikke kunne ændres meget på. Derfor hvis man skal leve et langt og sundt liv, hvor der er plads til selvkærlighed, er det en tanke, der skal blive vendt. Det var for mig en realitet, der gik op for mig, da jeg var træt af at ikke elske mig selv. At elske er måske også et overdrevent ord, men jeg er da stolt af mig selv og ville for alt i verden ikke være nogen som helst anden. Præcis, den følelse er blevet skabt over tid, og det er stadig en proces. Men fra hvad udgangspunktet var, så har jeg det godt. Jeg plejer mig selv og giver mig selv selvkærlighed. Det kan opfordres!

#elskdigselv #månedensemnelooklab

Selvkærlighed er altså månedens emne, som 3 andre piger fra LOOKLAB-platformen også giver deres tanker på. Indtil videre kan du læse Victoria, Sofie Zilla og Celinas reflektioner.

I må alle have en skøn solrig dag!

See ya’

amalie

Celina

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så kan du være den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OUTFIT | 💙