I'M GOING TO...

HVORDAN REDIGERER JEG BILLEDER?

   foerefter3

foerefter2

foerefter1

Dette indlæg bliver i dag skrevet på baggrund af min Instagram afstemning:

img_3971

Du kan selv være med til at påvirke indholdet på bloggen og følge med i min hverdag via min Instagram konto.

På de første billeder i indlægget, kan I se før og efter billeder. Noget man især ligger mærke til er, hvordan farverne kommer til sin ret. Redigeringen er ikke overdrevet og fremhæver derimod det, som er spændende i billedet. I de her eksempler er det henholdsvis Sofie og Celina fra Looklab-netværket, som står modeller. Vi mødtes nemlig i går eftermiddag for at skyde billeder. Derfor synes jeg, at det er en oplagt mulighed at dele ud af nogle af dem, så I selv kan se, hvordan sådan nogle billeder bliver til.

Redigeringen er ikke alt.

Når man redigerer, skal man altid passe på med at give den fuld gas. Det kan ende med at give et kunstigt udtryk og virke upålideligt. Så inden jeg overhovedet tager billeder, ser jeg på omgivelserne. Er der lys nok? Hvordan falder lyset? Er der modlys i billedet? Hvad vil virke forstyrrende? Derfor hvis man vil tage et godt billede, skal have have skænket det nogle tanker. Jeg sørger altid for at overveje lyset, tage et “test shot” og efterfølgende indstille billedet, inden jeg når at have taget mange billeder.

I går var f.eks. en perfekt dag, da det både var overskyet og det sneede. Det betød nemlig, at lyset blev reflekteret i sneen og gav et flot naturligt lys. Derfor hvis jeg tager billeder, sørger jeg for at tage billeder om formiddagen eller tidlig eftermiddag. Så inden jeg overhovedet når til det stadie af redigering, sørger jeg for naturligt lys og rigligt af det, da ens billeder ellers hurtigt bliver grynede.

Hvilket program bruger jeg? 

Men når jeg så kommer til selve redigering, så bruger jeg det program som kaldes Lightroom. Det er ikke et billigt program, men man kan købe det i en pakke med det program, som hedder Photoshop på en månedlig basis til 92,5 kr. Det er altså en super investering, hvis man ofte tager billeder og lige vil give dem det ekstra.

 Men hvis du f.eks. ikke har tænkt dig at købe et program som Lightroom, så gør du sikkert brug af nogle gode apps. Mit tip til apps er at holde det simpelt, da filter på filter til sidst kan ødelægge det egentlige billed fuldstændigt.

Hvilke funktioner gør jeg brug af i Lightroom? 

skaermbillede-2018-03-03-19-34-49

Når jeg redigerer i Lightroom, sørger jeg altid for at de få justeringer er tilpasset efter det enkelte billede. Med det mener jeg, at de samme justeringer ikke passer til alle billeder, man tager. Hvis du er i tvivl om, hvad der er bedst, skal du bare skrue helt op og efterfølgende ned. På den måde finder du hurtigt den justering, som passer til dit billede.

I må endelig skrive, hvis I har andre spørgsmål!

Kunne I godt tænke jer et indlæg, hvor jeg går mere i dybden omkring det kamera, jeg bruger?

I må alle have en god lørdag aften,

see ya’

amalie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så kan du være den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I'M GOING TO...